skip to Main Content

INGREDIËNTEN EN MENU

We werken zoveel als mogelijk met ingrediënten uit eigen proeftuin en keuken. Onze eigen honing, producten uit het wild en vlees en vis van dichtbij. Er worden enkel ingrediënten gebruikt die hier in onze koude grond kunnen groeien. Vanuit die gedachte hebben we een geheel eigen Kempische kruidenkast gecreëerd en veel nieuwe smaken en kruidenmelanges ontwikkeld. De seizoenen zijn altijd leidend in de keuze van de verse ingrediënten en planten staan daarbij voorop.

We serveren een 6-gangen menu. Er is ook altijd een vegetarische optie. Wanneer je graag een vegetarisch of een vegetarisch menu met vis wilt, kun je dit bij opmerkingen aangeven. Ons concept is idealistisch en arbeidsintensief, Daarom hebben we besloten om geen veganistisch menu te serveren. We behouden graag de vrijheid om met al het moois uit onze nabijheid te kunnen werken zodat we jullie onze ‘culinaire biodiversiteit’ in al zijn glorie kunnen laten proeven. Daar hoort voor ons zeker ook room, boter, honing en eieren bij.

Mochten er allergieën zijn, dan kun je die melden bij ‘opmerkingen’. Omdat we steeds het menu aan de hele groep tegelijk uit serveren vraagt het veel om rekening te houden met allergieën. Ook bij de voorbereiding ervan, is het niet altijd eenvoudig om voor 1 persoon een heel gerecht aan te moeten passen. We willen natuurlijk geen fouten maken als het over een ernstige allergie gaat. We vragen dan ook om dit enkel van ons te vragen als het echt belangrijk  is. Dan doen we dit uiteraard graag!

DUUR VAN EEN DINER

Een diner bij ons is een middag vullende activiteit. Je arriveert tussen 12.45 en 13.00 uur. We beginnen graag om 13.00 stipt zodat ons programma zo gestroomlijnd mogelijk verloopt. Meestal eindigt het diner ergens tussen 18.00 en 19.00

PARKEREN

Wanneer je met de auto komt, hebben we liever niet dat er in de berm tegenover onze locatie geparkeerd wordt, deze wordt namelijk veel gebruikt om te wandelen vanuit het dorp in de richting van de bossen en natuurgebied ‘landschap de Liereman’. Tegelijkertijd willen we onze naastgelegen buren ook liefst niet teveel overlast te bezorgen. Op het Heieinde,  50 m voorbij de bocht, komende uit de richting van Ravels, of juist voor de bocht wanneer je vanaf de Oosthovense kerk komt aangereden, liggen vele parkeerplaatsen langs de weg. We hopen dat jullie daar een plekje kunnen vinden.

KLEDING

Het is verstandig om je te kleden naar de weersomstandigheden, vooral in de koudere maanden. Er is in de wintermaanden uiteraard een kachel in de kas/serre en er zijn warmtelampen in de tent, er zijn altijd dekentjes en schapenvelletjes aanwezig. Meestal is het behaaglijk warm, zeker als de zon schijnt, maar iedereen is verschillend als het gaat over het ervaren van warmte en koude. Het kan zeker naar het einde van de middag toch iets frisser zijn dan je gewend bent. Het is een soort binnen maar toch ook een beetje buiten situatie. Ook wanneer in de lente en zomermaanden wanneer alles buiten plaatsvindt, kan het soms fris zijn.

Ik zeg altijd, kleed je aan alsof je gaat wandelen, want dan hou je echt rekening met de weersomstandigheden van het moment en dat werkt heel goed. Je kunt altijd nog iets uitdoen.

RESERVEREN

Graag ontvang ik jouw reservering met onderstaand formulier. Je reservering is definitief wanneer je van mij een bevestiging van je reservering ontvangen heeft. Tot een week voor het diner kun je de reservering kosteloos annuleren.
Back To Top