skip to Main Content

Gekonfijte zaligheden

Gesuikerde rozenblaadjes

Divers van geur en kleur. Al ver terug in onze jaartelling golden gesuikerde rozenblaadjes als een delicaat geurend snoepje of zeer verfijnde decoratie op nagerechten en gebak.

Gesuikerde maartse viooltjes

Voor deze zacht geurende, vertederend mooie blauwe bloempjes, geldt hetzelfde als voor de gesuikerde rozenblaadjes.

Gekonfijte engelwortel

De stengels van de engelwortel, gesuikerd prachtig groen, zijn een oude delicatesse in het Middellandse Zeegebied. Het heeft een heel bijzondere smaak en vanwege de prachtig groene kleur werd het veel gebruikt als decoratie op gebak.

Gekonfijte sinaasappelschilletjes

Denkend aan vroeger zie je ze misschien in gedachten weer liggen in de vitrine bij de bakker. Het goede van de schil, heerlijk zoet met een zacht bittertje ergens achterin, gedipt in pure chocola. Kinderen zijn er dol op!

Gekonfijte kastanjes

Nog zo’n ouderwets snoepje voor kinderen. Maar in suikersiroop met echte vanille ook een mooi accent in een nagerecht of op gebak.

Wijnbeszuurtjes

Eens bij toeval ontdekt, prachtig rood van kleur met de heerlijke aromatische smaak van de Japanse wijnbes.

Gekonfijte groene walnoot

Deze groene walnoot wordt begin juli geplukt. Een lang proces volgt met het weken in water, drogen in de zon, doorsteken met kaneel, koken van een dikke siroop, vullen van de potten, de deksels erop en wachten tot Kerst, want dan zijn ze klaar. Je eet de walnoot dan met schil en al. Verwacht geen walnootsmaak maar geniet van de smaken die de walnoot geabsorbeerd heeft. Samen met het fantastische visuele effect van zo’n doorsnede, een heel mooi en bijzonder accent bij een nagerecht.

Gekonfijte knolkervel

Een knol met een smaak die doet denken aan kastanjes: dat zou een interessant snoepje moeten kunnen worden!

Kweeperen’kaas’

Gefermenteerde kweepeer, ofwel een kweeperenpasta die minimaal een half jaar op de plank heeft gelegen. Een sterk ingeklonken structuur met de bekende korrelstructuur van de kweepeer. Naarmate hij ouder wordt komt er ook een kristallisatieproces op gang. Heerlijk en verrassend op de kaasplank, een mooi stuk manchego of Franse geitenkaas.

Kweeperen’plak’

Vergelijkbaar met de Spaanse Membrillo. Wat sappiger en vetter van substantie dan de kweeperen’kaas’.
Toepassing hetzelfde als bij kweeperenkaas.

Diverse soorten karamel

Karamel zijn heerlijk als snoepgoed, maar in de keuken evt. wat fijner gehakt heerlijk in gebak, over de salade en bij nagerechten.
• Karamel van rozen met hazelnoot
• Karamel van wijnbessen met hazelnoot
• Karamel van Engelwortel met pistachenoten

Back To Top