skip to Main Content

Siropen

Duindoornsiroop

Pure duindoorn zoals u nog nooit geproefd heeft. Er is geen water toegevoegd. De dikke oranje siroop is met zijn prikkelende smaak van vitamine C ongekend. Alle vezels zitten er nog in. Warm over de griesmeelpudding, simpelweg bij de yoghurt, bij luxe desserts, in de thee, of in de dressing. Ik heb de duindoornsiroop ook eens gebruikt in een saus voor over de biefstuk, heerlijk! Ook preventief tegen verkoudheid. Regelmatig een lepeltje verhoogt de weerstand en bevordert de genezing van wonden vanwege de grote hoeveelheid vitamine C. Het remt ook ontstekingen en heeft een antibiotische werking.

Kweeperensiroop met vanille

Een bijna zwarte siroop met echte vanille. De bijzondere smaak van de kweepeer gecombineerd met de smaak van echte vanille is hemels. Geschikt voor alle nagerechten, om een taart mee op smaak te brengen, enzovoort…

Rozensiroop

De delicate smaak van rozen: een droom. Toepassing in diverse Midden-Oostengerechten, maar vooral bij nagerechten is het natuurlijk fantastisch. En aangelengd tot een frisse limonade met ijs, of met champagne.

Maartse viooltjes siroop

De verfijnde geur van Maartse viooltjes in een fles….
Toepassing als hierboven.

Lavendelsiroop

De sterk geurende blauwpaarse bloemetjes maken een krachtige, bijna bedwelmende bloemensiroop.
Toepassing als hierboven.

Vlierbloesemsiroop

Een smaak die ik nog van vroeger ken, heerlijk fris. Ik begrijp eigenlijk niet waarom er geen grootschalig bedrijf is dat deze siroop maakt. Het speciale aroma van de vlierbloesem staat echt voor lente en is heel breed in de keuken te gebruiken.

Verveinesiroop

Een Frans kruid met een circusachtige geur, Een bijzondere frisse smaak die ik graag in mijn flesjes ‘vang’. Gebruik als bij andere siropen.

Muntsiroop

Een klassieker in Frankrijk, natuurlijk heerlijk fris voor limonade en nagerechten.

Lijsterbessiroop

Een siroop met een bite. De bittere smaak van de lijsterbes gaat heel goed in een alcoholvrije cocktail met bijvoorbeeld sinaasappelsap. Zo heb je een pittig drankje voor de ‘bob’ in het gezelschap. Een siroop voor volwassenen! Bovendien een siroop vol vitamine C. De bessen verhogen de weerstand, versterken het immuunsysteem en stimuleren de maagsappen. De siroop is ook werkzaam tegen hoesten.

Back To Top