skip to Main Content

Zuur en zout

Lijsterperen

Peren, ingemaakt in een frisse siroop met een subtiel vleugje azijn en lijsterbessap. Een zacht oranje peertje heerlijk bij wild, stoofvlees, rode kool en elk winters gerecht van de koude grond.

Duindoornperen

Een zacht oranje peertje heerlijk bij wild, stoofvlees, rode kool en elk winters gerecht van de koude grond.

Zure rode kool

Een zuurkool gemaakt van rode kool. Met de hand gesneden: dat zorgt voor een grovere structuur met een bite. Ik stop het fermentatieproces direct nadat de mooie zachtzure smaak bereikt is. Vandaar dat deze zuurkool ook mooi als apart bijgerecht gepresenteerd kan worden of als salade. Wat dacht u van de prachtige kleur?
Ik maak verse rode bietjesravioli met als vulling de rode zuurkool en eekhoorntjesbrood, geserveerd met een romige mosterdsaus: mooi en lekker.

Zure boerenkool

Boerenkoolblad in zijn geheel gefermenteerd. Te gebruiken als wijnbladeren om bv. hapjes in te verpakken. Mooie variatie uit ons eigen land.

Zure palmkool

Hier wordt dezelfde bereidingswijze gebruikt als bij zure boerenkool. De zure palmkool is ook op de zelfde manier te gebruiken.

Mierikswortel

Pure geraspte mierikswortel, gepasteuriseerd.

Gebleekte zeekool

Gepasteuriseerde zeekool, gebruiken als asperges, bij koude gerechten en salades.

Gebleekte kardoen

Gepasteuriseerde kardoen, gebruiken als asperges, bij koude gerechten en salades.

Regenboogbietjes in balsamicoazijn

Rode, gele, gestreepte en witte bietjes in witte balsamico. De bietjes gaan helemaal heel in de pot, zo kunt u daar prachtige garnering van maken, met steeltjes er nog aan! De kleurenpracht van de bietjes wordt natuurlijk niet behouden, toch leveren de verschillende kleurnuances een interessant en heerlijk plaatje op bij de borrel. Heerlijk bij haring en natuurlijk ook perfect te gebruiken in salades.

Groene walnoten in het zuur

Een delicatesse die de ‘zure’ Engelsen nog steeds zeer kan bekoren. Het is een heel proces voor je werkelijk die mooie zure walnoot doormidden kan snijden! In juli plukken we de walnoten groen van de boom. Daarna liggen ze enkele dagen doorgestoken in pekel, drogen ze in de zon, waarna we ze overgieten met het juiste azijnmengsel, ze rusten 6 maanden in de pot en zijn rond Kerst perfect op smaak. Ik heb een klassieke versie, lekker zuur en kruidig met een ietsje Balsamico azijn. In Engeland stoppen ze deze noten in zijn geheel in de paté, waarna er prachtige doorsneden ontstaan wanneer de paté aangesneden wordt. Maar als mooie eetbare garnering is het ook echt iets bijzonders. Je eet de noot in zijn geheel, dus met de schil. Je zet zo’n zuur accent tegenover stevige smaken als wild, paté. Maar ook bij de borrel met een mooie droge worst en kaas past het perfect!

Olijfkomkommertjes in witte wijn azijn

Wat een prachtige dingetjes: die olijfkomkommertjes in alle maten in een pot! Heerlijk op smaak gebracht op de Franse manier met mooie kruidige zaden. De augurkjes zijn zeer decoratief, zeker als je ze in de lengte doorsnijdt, waarna je de zaden mooi ziet liggen. Gebruik zoals augurken, in salades, bij gebraad, een spiegelei, de kaas of de borrel, ik kan nog even doorgaan!

Gevulde aubergines onder olie

Kleine aubergines, gevuld met een mengsel van walnoot, knoflook en pepers. Dichtgebonden met citroengras. Een mooie tapas bij de borrel.

Gemarineerde aubergines

Een zure pickle onder olie, gemarineerd in knoflook en wat kruiden. Een mooie tapas bij de borrel of als onderdeel van antipasta.

Oost-Indische kerszaden in witte wijnazijn

We kennen inmiddels de pittige bloemen van de Oost-Indische kers, maar eigenlijk kun je de hele plant eten. Dus ook de zaden. Ze hebben datzelfde pittige accent, zijn prachtig van vorm en knapperig. Verder gebruiken zoals kappertjes.

Ingelegde meiraapjes

Kleine meiraapjes in een zachte azijn op smaak gebracht met honing, kruiden en saffraan. Een pickles naar middeleeuws recept uit het Midden-Oosten. Natuurlijk ook een mooie tapas of als onderdeel van antipasta.

Regenbooguitjes

Diverse kleuren bosui ingelegd in witte wijnazijn. Gebruik als gewone zilverui, echter extra decoratief.

Gevulde paprika’s

Diverse paprikaatjes, verschillend van kleur en smaak, met een pittige vulling. Een pittig zoete tapas voor bij de borrel.

Gevulde pepertjes

Diverse pepertjes, verschillend van kleur en variërend in scherpte met een zachte vulling. Elke peper is weer anders, verrassend bij een goed glas bier.

Back To Top