skip to Main Content

Confituren en gelei

Ik heb heel veel verschillende smaken in mijn assortiment. Smaak staat bij mij te allen tijde voorop. Het spel met suiker is er bij mij een van “wat is lekker”? Heel weinig bij rozenbottel, behoorlijk veel bij lijsterbes. Weinig betekent korter houdbaar, maar dan is het gewoon slim om een kleinere verpakking te nemen.

Lijsterbescrème

Ik noem deze gelei een crème omdat hij als een crème zo soepel is. Dieporanje als de lijsterbessen zelf met een mooie zachte bitter als in marmelade. Ik eet ‘m los bij de paté, een andere manier zou de kleur en de prachtige volle smaak te kort doen. Zo op toast is hij ook heerlijk of bij koude gebraden eend. Een soort warme “à l Orange” saus kun je er ook van maken. Boordevol vitamine C, pure lijsterbes: niet alleen voor de vogels dus!

Pompoencitroen marmelade

Een frisse marmelade zonder bitter die heerlijk is op toast. De grootste verassing is om deze pompoenmarmelade te gebruiken als vulling voor een taart. In de oven komt er een zweem van abrikoos overheen die het geheel nog fruitiger maakt.

Wortelcitroen marmelade

Een frisse marmelade zonder bitter met een mooie zoete worteltjessmaak, combineert goed met citroen. Afhankelijk van de oogst in diverse kleuren: oranje, geel, paars.

Rozenbottel confiture

Dit is rozenbottel zoals u nog nooit geproefd heeft! Pure rozenbottelpulp met maar een hint van suiker. Rozenbottel heeft al zoveel suikers van zichzelf. Een nieuwe smaakervaring, echt de moeite waard! Heel vitaminerijk.

Duindoorngelei

Puur duindoorn, een zeer geconcentreerde gelei, intens van smaak door de smaak van vitamine C. Een echte aanrader. Behalve op toast en op de boterham, ook lekker in een dressing, de thee. Bovendien goed voor de weerstand (zie duindoornsiroop).

Rozengelei

Een delicate gelei met gekonfijte rozenblaadjes erin. Je waant je in de middeleeuwen. Er zijn verschillende soorten, proef de verschillen.

Paardenbloemgelei

Een Franse klassieker. In de lente gaan we zeker zorgen voor een Kempische versie.

Sleedoorngelei

Een echte winterse delicatesse van de koude grond. De voorloper van de pruim is niet bepaald lekker, maar in gelei…

Knolkervelcrème

Een knol met een smaak denkend aan kastanje. Waarom dan geen crème? Spannend smaak experiment!

Reine Claude verte confiture

De verfijnde smaak van deze heerlijke groene pruim wil je gewoon niet missen. Met weinig suiker een heerlijk frisse confiture.

Kweeperengelei

Ik heb een honingzachte met wat meer suiker, zacht als honing en een frisse kweeperengelei met weinig suiker, waar de perensmaak wat meer op de voorgrond ligt. Deze laatste gelei is ook een feest in een appeltaart, dat geeft ‘m een frisse fruitigheid waar je vrolijk van wordt. Beide versies combineren uitstekend met kaas.

Mispelconfiture

Een zeer oud inheems product, wat pas op zijn vroegst rond de Kerst gemaakt wordt als de mispels helemaal zacht zijn. Ook lekker bij wild en gebraad.

Lavendelgelei

Deze volle smaak van lavendel is mooi op gebak en bij ijs.

Vijgen confiture

Verse vijgen van de koude grond, vol zoet en heerlijk bij Franse geitenkaas. Maar ja, zoals bij alle confituren zijn de gebruiksmogelijkheden legio als je je fantasie maar gebruikt.

Kweeperenmoes

Een donkerrode moes van kweeperen, heerlijk bij wild, gebraden vlees en rode kool.

Back To Top