skip to Main Content

Pesto’s

Er zijn zoveel kruiden die het verdienen om wat meer in de schijnwerpers te staan. Een pesto is bij uitstek geschikt om een kruid met zijn specifieke smaak te vangen. Vandaar dat ik niet alleen de klassieke basilicumpesto in mijn assortiment heb, maar ook totaal andere!

Pesto’s zijn heerlijk om te gebruiken als marinade voor vlees en vis, om sauzen, pasta’s en soepen op smaak te brengen, op een boterham met kaas, sla en tomaat, in gehakt om er heerlijke kruidige balletjes van te maken, maar ook in dressings, door de pasta en natuurlijk met wat stevig brood bij de borrel. Met pesto geef je gerechten meer kracht en een vollere smaak door de romige textuur van noot, olie, verse Parmezaanse kaas en de juiste kruiden.

Blue spice basilicumpesto

Deze pesto is anders kruidig, hij heeft het typische basilicum aroma, maar deze basilicumsoort heeft ook een boventoon van vanille , heerlijk in combinatie met tomaten. maar ook fruitsalades, vlees  en vis laat zich mooi combineren met deze blue spice basilicumpesto.

Kaneelbasilicumpesto

Dit is echt een topper. Het kruid kaneelbasilicum heeft natuurlijk al het goede van basilicum, maar de verassende hint van kaneel zorgt voor een extra volle smaak die heerlijk is in alle tomatengerechten. Tomatensoep met een flinke dot van deze pesto is helemaal top!

Zuringpesto

Zuring is zo’n kruid waarvan de oudere generatie altijd tegen mij zegt “dat plukten wij als kind in de wei als we aan het spelen waren”. De herkenning van zo’n bijna vergeten smaak is mooi. Zuring is bij uitstek lekker met nieuwe aardappelen en verse vis. Crème fraiche, met een paar lepels zuringpesto en wat peper en zout: heerlijk bij nieuwe aardappelen en bij in witte wijn met sjalotjes gepocheerde zalm.

Korianderpesto

Koriander doet het goed in de gerechten van het Midden-Oosten. Een Marokkaanse tajine met harissa combineert goed en ziet er prachtig uit wanneer afgewerkt met wat frisgroene korianderpesto. Een lekkere  schep in de pompoensoep is heerlijk en natuurlijk is deze korianderpesto vermengd met wat ricotta ook super met wat brood bij de borrel.

Saliepesto

Salie combineert mooi met vis en vlees. De saliepesto is dan ook heel fijn om te gebruiken als marinade voor vlees en vis, maar ook voor aubergine en courgette. Ook in een risotto van pompoen of in uiensoep doet deze pesto het goed en natuurlijk gewoon op de pizza als finishing touch of door de rijst voor sushi.

Rucolapesto

Dit nootachtige kruid met een pittige touch van radijs is heerlijk op salades, op een entrecote en in dressings. De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig….

Platte peterseliepesto

Platte peterselie combineert fantastisch met bospaddenstoelen. De schoongeborstelde paddenstoelen zachtjes in ruim boter bakken, een paar lepeltjes peterseliepesto, wat peper en zout en klaar! Verder is peterseliepesto natuurlijk ook heel goed als marinade van rood vlees, om het daarna heerlijk op de BBQ te roosteren.

Back To Top