skip to Main Content

Likeuren en fruit op alcohol

Het spel van de uitwisseling van smaak tussen alcohol en fruit is adembenemend.

Slow Gin

Heerlijke warme fruitigheid met een schitterende kleur. Je hebt er wat geduld voor nodig maar dan heb je ook wat.

Bloedsinaasappels in brandewijn

Wat een seizoensproduct. Ik sta eind januari al met water in de mond vol ongeduld te wachten bij de biologische winkel. Want alleen daar kan je de echte goede bloedsinaasappels krijgen! Ik kweek deze natuurlijk niet zelf maar omdat het zo’n mooi seizoensproduct is moet ik er wel iets mee doen!
Je kunt er prachtige nagerechten van maken. De combinatie van chocolade ijs of chocolade mousse met gekonfijte sinaasappel en bloedsinaasappels met tot een dikke saus ingekookte vuurrode brandewijn: super!

Mirabellen in brandewijn

Nog zo’n topper! Een paar van die delicate pruimpjes in een borrelglaasje, wat heerlijke brandewijn erop. Hier is het onmiskenbare van de smaakoverdracht heel sterk, de pruimpjes vol met brandewijn, de brandewijn een en al mirabel! Er zijn natuurlijk ook heerlijke nagerechten te verzinnen met warme mirabellen….Of nou ja, ga uw gang…

Bosvruchtenrum

Het woord zegt het al, hele kleine verfijnde blauwe bosvruchtjes in rum, de rest spreekt voor zich.

Groene walnotenlikeur

In Italië een heel populaire likeur waar in de dorpen zelfs competities om de beste notenlikeur van het jaar over worden gehouden. Denk niet aan walnoot, misschien eventjes aan het onrijpe schilletje. De combinatie van V.S.O.P. Cognac, kandij, specerijen, groene walnoten en de zomerzon zorgen voor een kruidige likeur, erg lekker bij de koffie na een mooi diner.

Kweeperenlikeur

Deze likeur doet erg denken aan bitterkoekjes likeur, door de combinatie van kweeperen met amandel. Natuurlijk lekker bij de koffie, maar ook goed in gebak.

Lijsterbessen in brandewijn

Heerlijk zoals de lijsterbessen de brandewijn verijken met de mooie bitters die ze rijk zijn. Leuk borreltje met zo’n besje erin, maar vooral heerlijk om mee te koken. De besjes zijn een mooie garnering bij fijne wildgerechten.

Back To Top