skip to Main Content

Mijn smaakatelier

Mijn grootste passie is het laten proeven en ervaren van de culinaire biodiversiteit die we rijk zijn. Hier in het Europese Noorden, maar vooral in onze Kempen. Wat kan hier groeien, wat is echt van hier? Dat geldt niet alleen voor kruiden, groenten en fruit  uit mijn eigen tuin en omgeving, maar ook voor de granen, de kaas, de wijnen en het bier dat we hier kunnen brouwen en de oliën die hier geperst worden.

Er is zoveel meer te eten en te proeven, dan alleen dat wat we gewend zijn. Voor mij is het daarom belangrijk dat je nog kunt proeven wat je eet. Dat is de essentie van de smaak die ik op de voorgrond wil brengen.

Omdat mijn producten zo puur zijn, zijn ze voor de kok ook mooi te gebruiken in eigen creaties en vaak een aanvulling als smaakvolle decoratie op het bord. Aandacht voor vorm, wanneer mogelijk. Smaak, zoals de oh zo belangrijke zuren in elk product. Zo min mogelijk suiker en nooit iets toevoegen wat niet nodig is. Verfijning en altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. In mijn smaakatelier draait het echt om onderzoek en ontwikkeling.  Het leren kennen van smaken en ons smaakpallet verbreden. Door meer kennis van alles wat eetbaar is, in de natuur en in de tuin, werd mijn kennis van alle smaken die binnen de 5 basissmaken horen steeds breder. Bitter, zuur, zoet, zout, umami. Vooral bitter en zuur worden vaak vergeten als echt hele belangrijke categorieën. Zonder zuur in bijna alles dat je eet, wordt de smaak vlak en saai.

Back To Top